28 september 2023

Harm Haazen herinnert zich het moment nog goed. "Afgelopen augustus is het alweer vijf jaar geleden," zegt hij terwijl hij de tijd overdenkt die hij bij AAE heeft doorgebracht. Harm begon zijn reis bij AAE met een BBL-traject en heeft zichzelf de afgelopen vijf jaar ontwikkeld tot een onmisbare allround monteur. In deze blog maak je kennis met zijn verhaal en ontdek je hoe zelfontwikkeling en een menselijke touch de kern vormt van zijn werk.

"Vijf jaar geleden was ik op een technologie-evenement in de regio opzoek naar een BBL leerbedrijf en daar kwam ik AAE tegen. Ik raakte in gesprek met een van de medewerkers en die wist mijn enthousiasme te wekken voor een carrière bij AAE. Niet veel later stuurde ik een e-mail voor een baan en de rest is geschiedenis," zegt Harm met een glimlach.

In vijf jaar heeft Harm als allround monteur al veel meegemaakt. "Er zijn zeker momenten geweest waarbij we vol gas moesten geven. Persoonlijk vind ik dat niet erg, zolang het maar in balans blijft, en dat is meestal het geval. Gelukkig werk ik met waardevolle collega’s die mij motiveren in die periodes. Als ik een goede groep mensen om me heen heb, raak ik gemotiveerd. De sfeer en dynamiek in mijn team is geweldig: we zijn serieus wanneer dat nodig is, maar er is altijd ruimte voor een grapje."

Het menselijke aspect in Harm's werk en team komt niet alleen naar voren wanneer de druk hoog is, maar ook in de openheid onderling. "Ik vind het heel mooi dat we waardering uitspreken naar elkaar. Het hoeft geen uitgebreide lofrede te zijn, maar een eenvoudig complimentje volstaat al. Dit creëert een veilige omgeving waarin het mogelijk is om fouten te maken en deze toe te geven. Natuurlijk willen we liever geen fouten maken, maar fouten zijn menselijk, en dat begrijpen zowel het team als de leidinggevenden. Daar word ik wel gelukkig van."

Een onstilbare honger naar zelfontwikkeling
Het is niet alleen de band met collega's en het menselijke aspect dat Harm al vijf jaar bij AAE houdt. In de afgelopen jaren heeft hij elke kans gegrepen om zichzelf te ontwikkelen. "Ik begon hier natuurlijk met mijn BBL-opleiding, waardoor ik werken en leren kon combineren, maar daarna kreeg ik nog genoeg andere mogelijkheden om te groeien. Het mooie aan AAE is dat je zelf kunt aangeven wat je wilt leren, en vaak krijg je daar ook de ruimte voor."

En die kansen grijpt Harm met beide handen aan. "Na mijn BBL-opleiding besefte ik dat ik nog niet veel van elektro wist en dat ik daar nog veel potentie zag. Ik besprak dit met mijn leidinggevende, en kort daarna volgde ik een elektrocursus. En ik ben niet gestopt; daarna heb ik ook nog andere cursussen gevolgd, zoals laserveiligheid, omgaan met gevaarlijke stoffen, VCA, en ik wil nog steeds mijn NEN 3140-certificering behalen. Ik houd ervan om nieuwe dingen te leren, daarom grijp ik die kansen ook met beide handen aan. Binnen AAE is er ook een online opleidingsportaal waar ik regelmatig te vinden ben."

Ambities voor de toekomst
Harm heeft ook nog ambities buiten nieuwe kennis opdoen. "Naast mijn persoonlijke ontwikkeling wil ik mij binnen AAE blijven ontwikkelen. Het lijkt mij leuk om een groep te leiden. Ik heb geen ambitie om een hele afdeling te leiden, maar een groep van 10 tot 15 mensen lijkt mij voldoende. Het idee om samen te werken aan het realiseren van zulke prachtige machines binnen AAE spreekt me enorm aan. Ik zie nog genoeg kansen en mogelijkheden en dat houdt mij enthousiast" 

Wil jij net zoals Harm jezelf ontwikkelen, of misschien wel een BBL-opleiding volgen via AAE? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken