27 september 2023

De inkoop bij AAE in Helmond is wat Anja in de afgelopen vijf jaar tot in de kleinste details heeft verkend. Dankzij samenwerking, veerkracht en een drang om te verbeteren en te groeien, heeft Anja zich ontwikkeld tot een doorgewinterde professional in haar vakgebied. Dit is haar verhaal als Project Inkoper. 

Vijf jaar geleden zette Anja Geboers de eerste stappen bij AAE. "Als projectinkoper ben ik de schakel tussen inkoop en de projectteams. Mijn verantwoordelijkheid is om ervoor te zorgen dat alle benodigde materialen op tijd beschikbaar zijn, onder de juiste voorwaarden en condities. De afgelopen jaren waren een boeiende reis, want AAE heeft aanzienlijke veranderingen en een behoorlijke groei doorgemaakt. Toen ik begon, waren er slechts twee business lines en 200 collega's. Inmiddels hebben wij een derde business line en werk ik samen met meer dan 500 collega's."

De groei van AAE opende nieuwe deuren voor Anja en bracht haar werkgeluk naar nieuwe hoogtes. "Elke dag ga ik met enthousiasme naar mijn werk. Dit is vooral te danken aan AAE, dat mij de ruimte geeft om te groeien. AAE groeit, en ik groei mee. De vrijheid die AAE mij biedt, is van onschatbare waarde. Je bent vrij om je te ontwikkelen in de richting die je zelf wil. AAE respecteert mijn keuzes, en dat geeft mij het gevoel van waardering voor wie ik ben en wie ik wil worden."

Het onmogelijke mogelijk maken
Zonder wrijving geen glans. Zo ook in Anja's loopbaan. Tijdens de coronapandemie werd Anja geconfronteerd met een enorme schaarste bij leveranciers. "De coronaperiode was een bizarre periode, vooral voor ons in de inkoop. Componenten werden schaars, en sommige leveranciers konden essentiële onderdelen niet meer leveren. In dergelijke situaties moet je samen met je teams en leveranciers het onmogelijke mogelijk maken."

"Het is in deze momenten dat de 'can-do'-cultuur van AAE opvalt. Zowel het team als de leveranciers denken in oplossingen en zijn vastberaden om vooruitgang te boeken. De problemen werden erkend en serieus genomen, en iedereen droeg zijn steentje bij om ze op te lossen. Zowel collega's als leveranciers zetten zich enorm in om projecten te doen slagen. Het was hectisch, maar op deze momenten waardeer ik mijn werk en collega's des te meer."

Streven naar voortdurende verbetering
Gedurende de afgelopen vijf jaar had Anja één duidelijke drijfveer waar ze energie uit haalde: het streven naar voortdurende verbetering binnen AAE. "Ik haal voldoening uit mijn werk, vooral wanneer ik AAE slimmer en efficiënter kan maken. Het is prachtig om te zien hoe mijn werk impact heeft, door automatisering en andere efficiencyverbeteringen toe te passen in het inkooptraject."

Processen binnen inkoop verbeteren is niet gemakkelijk, want inkoop binnen AAE gaat over vele afdelingen en disciplines. "Het is niet altijd eenvoudig, want verbetering en automatisering vereist diepgaande expertise, vooral in het begin. Je moet menselijke taken vervangen en daarvoor moet je processen grondig begrijpen, daarnaast werk je met veel stakeholders en verschillende data. Gelukkig zijn er genoeg collega's die bereid zijn te helpen en ondersteunen waar nodig. Het uiteindelijke resultaat is echter waar je het voor doet: als inkoper hoef je steeds minder standaard processen te controleren en ben je enkel nog bezig met de afwijkingen in het proces. Op dat moment ben je werkelijk bezig met inkoop in zijn puurste vorm. Daar word ik gelukkig van."

Heeft dit verhaal jou geïnspireerd? Bekijk dan snel onze vacatures en wie weet werk jij straks samen met Anja bij AAE in Helmond.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken