33 jaar bij AAE: de opmerkelijke loopbaan van accountmanager Jos Hubers

9 mei 2024

Jos Hubers heeft een opmerkelijke loopbaan opgebouwd bij AAE, waar hij al meer dan drie decennia werkzaam is. Hij begon zijn carrière in 1991 als engineer en heeft sindsdien een diverse reeks functies vervuld, wat hem uiteindelijk bracht tot zijn huidige rol als accountmanager bij AOS, een van onze drie business lines. In deze blog blikt hij terug op de verschillende functies die hij heeft bekleed, zijn hart voor AAE en waarom hij zo’n bevlogen hoofd BHV’er is!

Jos begon in de engineering en werd na een aantal jaar een van de eerste projectmanagers bij AAE. Daarbij nam hij ook regelmatig een stukje accountmanagement op zich. Jos blikt terug: “In 2008 begon ik als coach in de assemblage. We zaten op dat moment midden in een crisis, waardoor mijn werk als projectmanager terugliep. Het vertrek van de toenmalige coach leidde voor mij tot de overstap naar de werkvloer, waar ik 8 jaar lang te vinden was . Daarna maakte ik de stap weer terug naar mijn oude rol, met de focus op accountmanagement. Tot vandaag de dag is dit nog steeds mijn rol binnen AAE.” 

Kennis blijven doorgeven 
Zijn jarenlange ervaring bij AAE zijn voor Jos een groot voordeel in zijn huidige functie. “Ik ben al 25 jaar bezig met projecten en heb hier veel gezien en meegemaakt. Hierdoor kan ik veel dingen snel plaatsen,” zegt hij. “Ik weet goed wat AAE kan en adviseer daardoor heel gericht. Ik kan de vinger op de zere plek leggen en dat is belangrijk voor onze klanten. Voor nieuwe collega’s is dit vanzelfsprekend moeilijker, omdat zij natuurlijk niet al 33 jaar bij AAE werken. Daarom vind ik het heel belangrijk dat ik mijn ervaring en kennis doorgeef, maar ook dat ik altijd blijf leren van mijn collega’s.”

Het mooiste wat er is: klantcontact
“Bij engineering zit je dicht op de details en daar bleek mijn hart minder te liggen. Vandaar dat destijds mijn overstap naar accountmanager geen verrassing was.” Over zijn huidige rol als accountmanager weet Jos zijn drijfveren duidelijk te benoemen: “Ik geniet vooral van het klantencontact,” vertelt Jos. “Om goed klantcontact te hebben is er veel overleg nodig: wat gaat goed? Wat kan beter? Waar staan we precies? Waar gaan we naartoe? Met sommige klanten zijn we op dit moment heel druk en draaien we diverse projecten tegelijkertijd. Met hen zitten we veel in overleg. Maar het kan ook maar zo zijn dat het bij een andere klant even wat rustiger is. Daarbij is het vooral belangrijk om goed contact te onderhouden.” 

Elke dag ziet er anders uit voor Jos, maar in grote lijnen kan hij zijn werk goed beschrijven: “Ik werk veel in projectteams en bespreek samen met de klant de projecten. We maken calculaties en offertes, wat veel tijd en zorgvuldigheid vergt. Alles moet kloppen en op tijd klaar zijn. Een duidelijk plan van aanpak is van belang voor een goede offerte en vormt een belangrijk onderdeel van mijn werk,” vervolgt Jos. 

Groeiend bedrijf, dus ook een transformatie in werkwijzen 
De afgelopen jaren is AAE sterk gegroeid, dit is iets wat ook Jos terugziet op de werkvloer. “De teams waarin wij werken zijn groter geworden. Van veel verschillende afdelingen worden mensen aangehaakt bij onze projecten. We werken daardoor in grotere teams dan een aantal jaar geleden. Als alle mensen op de juiste plek zitten in het project en alles klopt, dan gaat de trein snel rijden en loopt het proces goed. Die grote teams kunnen natuurlijk ook voor uitdagingen zorgen, maar het maakt mijn werk juist super gaaf en uiteindelijk makkelijker. We bereiken hele mooie dingen,” zegt Jos trots. Volgens Jos draagt de toegankelijkheid van iedereen binnen AAE bij aan de goede samenwerking. “Na alle groei is het gevoel van een echt familiebedrijf nog steeds sterk. Iedereen staat klaar voor elkaar en wil helpen waar nodig. Dit samen maakt het mogelijk om mooie resultaten te behalen,” benadrukt hij. 

Jos Hubers: hoofd BHV’er 
Naast zijn werkzaamheden als accountmanager is Jos ook hoofd van het BHV-team. Een actieve groep BHV’ers die zich inzet voor de veiligheid binnen AAE. Jos: “Ik begon 15 jaar geleden met BHV. Inmiddels regel ik samen met de ploegleiders BHV, de BHV-ers en het gebouwenbeheer alles wat er komt kijken bij een veilig AAE en preventie. We hebben de groep BHV’ers verdeeld over onze twee locaties. Regelmatig hebben we oefeningen en trainingen om alle kennis en kunde fris te houden. Dit maakt ons een actieve groep. Veiligheid en continuïteit zijn bij AAE natuurlijk heel belangrijk. Zonder veiligheid kunnen we niet werken. Hier ben ik wekelijks een aantal uur mee bezig. Een goed BHV-team is heel belangrijk en daar zet ik me graag voor in.” Sluit Jos vol trots af. 

Meer lezen over het werken bij AAE? Lees de blogs van Jos' collega’s hier.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken