Leiding durven pakken en je project direct mogen implementeren: dit was de stage van Damian bij AAE

1 mei 2024

Wanneer we Damian vragen naar zijn tijd bij AAE blikt hij terug op een waardevolle en leuke tijd als onderdeel van de afdeling Printing & Assembly Automation. Inmiddels heeft Damian zijn afstudeerstage bij AAE succesvol afgerond en richt hij zijn pijlen op een carrière als teamlead bij het distributiecentrum van Jumbo. Lees hier het verhaal van Damian over zijn tijd als stagiair binnen AAE. 

Damian vertelt: “Ik ben bij AAE afgestudeerd voor de opleiding Technische Bedrijfskunde. Ik studeerde bij Avans Hogeschool in Den Bosch. Ik ben bij AAE terechtgekomen via een goede kennis van mijn vader, Frans Dirks. Frans is werkzaam bij AAE als Business Manager. Samen met hem heb ik gekeken naar een mogelijke opdracht en zo ben ik september 2023 gestart bij AAE”.

Terug in het veld

Nadat Damian mocht kiezen tussen twee verschillende opdrachten koos hij voor de opdracht waarbij hij zich ging focussen op het proces omtrent het aandragen en borgen van verbeter ideeën vanuit de productie naar engineering toe. Hierover vertelt hij het volgende: “Wat mij hierin aansprak was dat ik veel interactie zou hebben met mensen op de werkvloer. Daar houd ik persoonlijk wel van. 

Ik heb onderzoek gedaan naar een systeem waarmee repeterende fouten uit een tekening kunnen worden gehaald. Daarnaast heb ik gekeken hoe verbeter ideeën vanuit de vloer en service doorgevoerd kunnen worden in één ontwerp. Voorheen deed iedereen dit op zijn of haar eigen manier. Mijn doel was om eenduidigheid te creëren. Dit is gelukt en heb ik ook direct geïmplementeerd. Hiervoor heb ik ook een stukje leiding over een projectgroep binnen AAE mogen pakken, waardoor we de implementatie succesvol hebben doorgevoerd. Dat vond ik persoonlijk wel gaaf”, zegt Damian met een lach.

Een bijzondere band

Over het contact met het team zegt Damian het volgende: “De interactie met het team was heel prettig, met name rondom het oplossingsgericht denken. Ik voelde me echt gehoord als stagiair en ik kreeg hulp waar nodig. Omdat ik uiteindelijk samen met het team de oplossing ook heb kunnen implementeren was dit ook heel waardevol voor de verdediging van mijn scriptie. Je staat dan eigenlijk al met 3-0 voor”. 

Daarnaast heeft Damian ook een band opgebouwd met een Yord, een stagiar die op dat moment ook stage liep binnen AAE. Damian: “Op school kreeg ik te horen dat er nog iemand ging afstuderen bij AAE. Zo ben ik eigenlijk voor het eerst in contact gekomen met Yord. Tijdens de stageperiode hebben we ook vaak contact met elkaar gehad om te sparren over onze opdrachten. Zo hebben we elkaar ook verder vooruit kunnen helpen met ervaringen, tips et cetera. Buiten de school gerelateerde zaken trokken we ook vaak met elkaar op tijdens de pauze of bij activiteiten die werden georganiseerd door AAE”. 

Een can-do mentaliteit

Volgens Damian heeft hij met name een ontwikkeling doorgemaakt als we het hebben over een ‘can-do’ mentaliteit. 

“Wat ik heb geleerd is dat je soms gewoon moet beginnen en dan kijken waar het schip strand. Het kan dan wel is voorkomen dat je gaandeweg punten tegenkomt die beter hadden gekund, maar je kan altijd bijsturen waar nodig. Eigenlijk zoals ze hier bij AAE altijd zeggen: gas erop!”

Wil jij net als Damian de ruimte krijgen om samen met een projectteam toffe vraagstukken op te lossen? Neem dan snel contact met ons op via: internship@aaebv.com of bekijk hier de mogelijkheden.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken