Van traditioneel registrerende afdeling naar businessadviesteam. Ontmoet teamlead finance Wiebe

25 april 2024

Wiebe Weber heeft meer dan 10 jaar ervaring binnen de Finance-afdeling van AAE. Hij heeft een mooie reis door ons hightech bedrijf bewandeld, waar hij tegenwoordig fungeert als teamlead. Wiebe zag het bedrijf veranderen, groeien en professionaliseren. Van traditioneel registrerende afdeling naar een ware adviseur voor de business, met een hecht team dat continu blijft ontwikkelen. Lees hier het verhaal van Wiebe. 

In de afgelopen jaren heeft de Finance-afdeling van AAE een transformatie ondergaan. Van een traditioneel registrerende afdeling naar een essentiële adviseur binnen het bedrijf. Wiebe, Teamlead Finance, legt enthousiast uit: “Toen ik hier startte was ik de enige die de financial reporting verzorgde in een team van 6 mensen. Dat werkt niet fijn en is niet goed voor de continuïteit van de afdeling. Nu zijn we in totaal met een team van 10 medewerkers op de afdeling. We hebben ons zo ontwikkeld dat we binnen drie werkdagen onze maandcijfers gereed hebben. Dit is een goede basis om beslissingen op te baseren. Ik vergelijk onze rol bij accounting vaak met een persoon die het gras van het voetbalveld maait, deze moet er namelijk perfect bijliggen, zodat controlling en onze andere collega's er optimaal op kunnen presteren.”  

Continue ontwikkeling 
Ondanks de recente groei van AAE, waarbij veel nieuwe collega’s zijn aangenomen, slaagt Wiebe er samen met zijn afdeling in om, door efficiënter te werken, met hetzelfde aantal mensen meer gedaan te krijgen. “We zijn constant bezig met verbeteren,” aldus Wiebe. “We zoeken naar manieren om onze processen te versnellen en te blijven stroomlijnen. Door onze processen te automatiseren kunnen we dezelfde kwaliteit sneller leveren.” 

Cultuur van samenwerking
Binnen Finance is samenwerking heel belangrijk. Wanneer gevraagd wordt wat hun samenwerking zo goed maakt, antwoordt Wiebe vastberaden: “Wij zijn op de afdeling heel open. Iedereen voelt zich snel thuis. We delen veel met elkaar, zowel persoonlijke als werk gerelateerde zaken. Dankzij de diversiteit in persoonlijkheden hebben we een mooie mix en vullen we elkaar allemaal goed aan. Wiebe omschrijft de werkwijze bij AAE: “Thuis houd ik van 'low and slow' barbecueën, alles op zijn tijd. Maar hier bij AAE, schakelen we snel en zijn we 'hot and fast'. We pakken uitdagingen met volle overtuiging aan en zetten stevig door." Dit snelle schakelen vereist scherpte en alertheid van Wiebe en zijn collega’s. “We streven ernaar om de beste te zijn en altijd een stap voor te blijven op de concurrentie. Dit voor heel AAE, dus ook bij Finance,” legt Wiebe uit. 

Op z’n Wiebe’s
Wiebe houdt zich binnen Finance bezig met alle financiële informatie snel en juist beschikbaar stellen. Daarnaast is hij het eerste aanspreekpunt voor accountants en de Belastingdienst. Wiebe: “Mijn focus ligt op het creëren van een fijne werkomgeving waarin mijn team optimaal kan functioneren. Ik zet me in voor een team dat goed samenwerkt, men elkaar opvangt tijdens afwezigheid, en waar iedereen de kans krijgt om zich verder te ontwikkelen, bijvoorbeeld door middel van cursussen,” legt Wiebe uit. Zijn directe en eerlijke communicatiestijl, ‘op z’n Wiebe’s’, werkt goed binnen het team.

Leadership Program 
AAE biedt een Leadership Program aan aan veel medewerkers om hun ontwikkeling te blijven stimuleren. Van Young tot Senior Leadship Program. Tijdens dit traject van AAE heeft Wiebe een duidelijke groei doorgemaakt. Wiebe: “Tijdens het Leadership Program ga je veel aan de gang met zelfreflectie. Ik leer hier heel veel van en dat merk en voel ik ook. Dat vind ik belangrijk. Ik wil van alle cursussen die ik doe beter worden. Want heel simpel: als ik groei als mens, dan groeit AAE daar ook automatisch van. Dat geldt ook voor mijn team. Bij AAE krijgen we de mogelijkheid om alle cursussen te doen, met als randvoorwaarden dat het ook iets toevoegt voor AAE. Blijven leren is immers heel belangrijk."

Achter de schermen van een heel vet bedrijf! 
“We zijn de laatste jaren flink gegroeid, maar het ons-kent-ons gehalte blijft. Dat maakt onze werkplek uniek,” vertelt Wiebe enthousiast. “Voor mij was de keus om bij AAE te komen werken een makkelijke keus. In de financiële wereld is een productieomgeving zoals hier bij AAE een van de meest uitdagende omgevingen. Het is natuurlijk gewoon heel gaaf om direct te kunnen zien wat het eindproduct is en te begrijpen waaraan wij achter de schermen precies mee bezig zijn. We zijn gewoon een heel vet bedrijf!” sluit Wiebe af. 

Meer lezen over het werken bij AAE? Lees de blogs van Wiebe’s collega’s hier.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken