28 maart 2024

Jeroen, 25 jaar, begon zijn reis 8 jaar geleden bij AAE als frezer. Hij kwam hier binnen via zijn BBL-opleiding Allround Verspanen, waarna hij nooit meer is weggegaan. Jeroen is werkzaam bij Key Technologies, waar hij samen met zijn collega’s hoog complexe onderdelen en las-samenstellingen bewerkt. Het streven naar precisie, nauwkeurigheid en het aanpakken van uitdagende projecten vormen de kern van hun dagelijkse werkzaamheden. Zijn nuchtere karakter maakt hem een waardevolle collega die goed is in zijn vak. Samen met het team streeft Jeroen elke dag naar vooruitgang, waarbij een goede samenwerking voorop staat.  

Een van de uitdagende taken waar Jeroen en zijn collega’s mee te maken hebben, is het frezen van producten zonder gebruik te maken van koelvloeistof. Dit is een uniek proces. Bij dit proces wordt alles gelijmd en vervolgens droog gefreesd, wat een hoge mate van nauwkeurigheid vereist. Voor deze innovatieve techniek is Jeroen samen met zijn collega’s verantwoordelijk. Jeroen licht toe: “We passen deze unieke werkwijze toe om geen spanning in het materiaal te krijgen. Dit is een aanpak die meer tijd vergt, maar uiteindelijk zorgt voor een nauwkeuriger resultaat. En die nauwkeurigheid is heel belangrijk.”

Jeroen vervolgt: “We hebben de laatste jaren onze productiesnelheid flink verhoogd. De komst van onze robot heeft hier ook aan bijgedragen. We komen van een productiesnelheid van 2 per week af. Op dit moment is dat 5, maar we streven nu naar 6. We blijven voortdurend innoveren en versnellen om onze positie als topspeler te behouden.”

Robotisering 
Door de jaren heen heeft Jeroen met een projectteam diverse projecten aangepakt, maar het hoogtepunt voor hem blijft de komst van de robot in het zeer nauwkeurige productieproces. Deze ontwikkeling heeft niet alleen de efficiëntie verhoogd, maar opent ook nieuwe mogelijkheden op het gebied van automatisering. Jeroen: “Binnen de verspaning hadden we al verschillende robots, maar op onze afdeling pas sinds kort. Met de robots kunnen we de machines onbemand laten draaien, zelfs ’s nachts. Daarnaast kunnen producten buiten de machine worden opgespannen, waardoor wij niet meer continu aan de machine gekluisterd zijn. Hierdoor kunnen we producten al voorbereiden terwijl de machine blijft produceren. Daarmee hebben we de productiesnelheid flink verhoogd.” 

Samen successen boeken 
Jeroen werkt vaak samen met een projectgroep. In deze groep bedenken ze projecten die later in de robot kunnen worden geïntegreerd. "Binnen de projectgroep stellen we nieuwe doelen voor de robot," legt Jeroen uit. “Een voorbeeld van zo’n project is het verbeteren van opspanningen. Een van onze engineers heeft nieuwe mallen ontworpen en ik heb de producten omgezet. Nu heeft elk product zijn eigen opspanmal. We werken met het team nauw samen, wat belangrijk is om onze doelen te bereiken, zoals ons streven naar een productiesnelheid van 6 producten per week. We streven ernaar het schijnbaar onmogelijke mogelijk te maken.” 

Cultuur van samenwerken
In de 8 jaar dat Jeroen werkzaam is bij AAE heeft hij er veel collega’s bij gekregen, maar bijzonder weinig zien vertrekken. Jeroen: “Het is belangrijk dat we met z’n allen blijven samenwerken. Met samenwerken kunnen we heel veel bereiken en kunnen we onze kennis blijven delen. Door de komst van de robot hebben we veel mooie stappen kunnen zetten in het automatiseren van onze werkzaamheden. Het team blijft groeien, maar de samenwerking blijft altijd goed gaan.” Vertelt hij.

Meer lezen over het werken bij AAE? Lees de blogs van de collega’s van Jeroen hier.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken