Teamwork, technologische oplossingen, innovaties en vrijheid. Het verhaal van Nicky.

18 januari 2024

Bij AAE ontdekte Nicky Jonkers, technology specialist bij AAE, een wereld van vrijheid en mogelijkheden. Zijn verhaal vertelt hoe AAE ruimte biedt voor de persoonlijke groei van Nicky, maar ook een nie­­­­uwe positie creëerde voor hem. In een omgeving waar nieuwsgierigheid wordt aangemoedigd en teamwork centraal staat, deelt Nicky zijn passie voor het oplossen van technische uitdagingen. Lees hier zijn verhaal. 

“Waarom ik voor AAE heb gekozen? Na mijn promotieonderzoek binnen werktuigbouwkunde aan de TU/e ging ik op zoek naar een functie waarbij ik theorie en praktijk kon combineren, en dat kan ik hier doen. Voor mij draait het echt om de vrijheid die ik hier ervaar. Als er zich in een bepaalde machine een probleem voordoet of als er een verbetering moet worden doorgevoerd, krijg ik vanaf het allereerste moment de ruimte om dat, binnen mijn specialisme en op mijn eigen manier, volledig uit te pluizen. Ik dompel mezelf onder in de literatuur, voer tests uit en presenteer de resultaten van mijn onderzoek aan het team. Die hele cyclus past bij mijn aanpak.” 

Functie zelf vormgegeven 
Nicky deelt dat zijn huidige functie nog niet bestond toen hij bij AAE begon. Na het behalen van zijn PhD voerde hij verschillende gesprekken en zag hij zichzelf bij AAE werken, maar er was geen concrete functie die aansloot bij zijn behoeften. Samen met AAE is Nicky op zoek gegaan naar de juiste positie die bij hem past. Uiteindelijk heeft deze zoektocht geresulteerd in de functie ‘technology specialist printing’.

Hij benadrukt: "Ik weet dat dit niet overal gebeurt. En de vrijheid die ik nu heb om mijn functie in te vullen, is heel bijzonder. Als er een onderwerp op mijn pad komt waar ik me op wil storten, krijg ik de kans om volledig in de inhoud te duiken, het probleem te begrijpen en met een oplossing te komen. Het draait om AAE naar een hoger niveau tillen op zowel innovatief als technisch vlak. Daarbij gaat het niet om een vast aantal uren per onderwerp; het gaat erom dat het goed gebeurt, dat we het probleem begrijpen en ervan leren voor toekomstig werk. Of juist vooruit kijken naar de toekomst en met innovaties bezig zijn."

Teamwork
Teamwork speelt een cruciale rol in Nicky's ervaring bij AAE. Ondanks het zoekende karakter van zijn functie kon hij altijd bij zijn collega's terecht. Ze maakten tijd vrij, zelfs als ze druk waren, om hem te ondersteunen en zijn pad verder te vereffenen.

“Iedereen is hier open en toegankelijk. Zelden krijg ik te horen dat iemand geen tijd heeft voor mij. Het maakt niet uit hoe druk ze het hebben. Het kan soms slechts vijf minuten zijn, maar daardoor kan ik weer verder. Dat gevoel van support en beschikbaarheid, daar ben ik heel blij mee. Daarnaast is alles binnen AAE een teamprestatie. Voor mijn onderzoeken heeft vaak iemand al vooronderzoek gedaan, en zonder praktische mensen om mij heen zou ik niet tot de onderzoeksresultaten komen die ik voor ogen heb.”

Printing & Assembly Automation
Op de vraag waar Nicky het meest trots op is, weet hij al snel te vertellen over een project met inktdruppeltjes. Nicky: “Ik werk voor de business line ‘Printing & Assembly Automation’. In deze businessline passen we verschillende printtechnieken toe, waaronder inkjet printen. Toen het printen in een bepaalde machine niet verliep zoals gewenst en de oplossing niet direct voor handen lag, gingen we door totdat we de oplossing vonden. Je moet je voorstellen: Als een druppel met hoge snelheid uit een printkop geschoten wordt, dan kan het gebeuren dat deze zich opsplitst in talloze kleine druppeltjes. Deze kunnen overal terechtkomen en veel problemen veroorzaken. Op basis hiervan dook ik in de literatuur, voerde uitgebreide tests uit met mijn team om het probleem aan te pakken en ervan te leren. We zijn er nog niet, want binnenkort implementeren we de oplossing bij de klant en weten we of het uitpakt zoals gewenst. Het feit dat ik dit op mijn eigen manier mag doen, vind ik heel gaaf.”

Heeft dit verhaal jou geïnspireerd? Bekijk dan snel onze vacatures en wie weet werk jij straks samen met Nicky bij AAE in Helmond.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken