11 januari 2024

Na een uitgebreide zoektocht kwam Floran voor zijn meewerkstage uit bij AAE. Een half jaar later is hij een bak aan ervaring en kennis rijker op het gebied van online marketing. Ontdek hier het verhaal van Floran over zijn persoonlijke ontwikkeling als stagiair binnen AAE.

“Ik ben bij AAE uitgekomen dankzij een vriend die bij AAE in de cleanroom werkt. Ik spreek hem regelmatig en hij vertelde altijd positieve verhalen over hoe hij zijn stage bij AAE heeft ervaren. Vooraf kende ik AAE niet zo goed, maar dit was de trigger voor mij om eens contact te zoeken en eventuele mogelijkheden te bespreken. En uiteindelijk met succes.” Zegt Floran met een glimlach.

De focus op SEO

Floran heeft zich tijdens zijn stage bij AAE beziggehouden met het optimaliseren van SEO, wat staat voor search engine optimization en gaat over het optimaliseren van de vindbaarheid van een website via zoekmachines zoals Google. Een onderwerp waar zijn interesse naar uit gaat. “Ik heb in het verleden een online cursus gevolgd rondom SEO, dit vond ik toen eigenlijk direct al interessant. Ik heb in de gesprekken met AAE vóór de start mijn stage de wens uitgesproken om het liefst iets te doen met dit onderwerp. Uiteindelijk heeft het marketing en communicatie team mij de kans gegeven om hiermee aan de slag gegaan.”

Voor Floran was het dus geen volledig onbekend terrein en wilde hij vanuit zijn eigen enthousiasme graag meer leren over dit onderwerp. Zo heeft Floran zich tijdens zijn stage bekommerd om de vacature site van AAE. “Zoals de naam al zegt is het een website specifiek voor alle openstaande vacatures van AAE. AAE heeft mij de opdracht gegeven om onderzoek te doen naar hoe zij de vindbaarheid van de website kunnen vergroten. Dit met het uiteindelijke doel om ervoor te zorgen dat werkzoekenden AAE makkelijker vinden in de zoekresultaten van Google. Ik heb zelfs al wat uitkomsten van mijn onderzoek mogen implementeren en heb de vrijheid gekregen om wat te experimenteren.”

Persoonlijke ontwikkeling

Floran geeft aan dat hij zeer tevreden is met het resultaat dat hij heeft bereikt, maar hij staat ook stil bij het team waarmee hij heeft samengewerkt. “Mijn collega’s hebben mij de nodige ruimte en zelfvertrouwen gegeven om er een succes van te maken. Dit vond ik zelf heel prettig en ik heb deze kans dan ook optimaal benut. Tevens was ik ook zeer te spreken over de begeleiding: Ze hechten bij AAE veel waarde aan je opdracht en de frisse blik die je meebrengt. AAE doet er alles aan om zo goed mogelijk bij te dragen aan je persoonlijke ontwikkeling.”

Maar naast de kennis die Floran heeft opgedaan binnen het vakgebied marketing heeft hij zelf ook een persoonlijke ontwikkeling doorgemaakt. “Zelf ben ik wat introvert, daarnaast was alles nieuw voor me omdat dit ook mijn eerste echte stage was. Daardoor nam ik vaak een afwachtende rol aan in meetings en waren er andere collega’s aan het woord. Ik denk dat dit nu wel veranderd is. Dit komt naar mijn mening door de goede sfeer die er heerst binnen het team. Zij hadden oprechte interesse in mij als persoon, mijn opdracht en ze betrokken mij bij alle leuke activiteiten die werden georganiseerd. Zo gingen we wel eens padellen, heb ik meegedaan aan een sportwedstrijd en vond ik het teamuitje ook een unieke ervaring, samen met het team een dansworkshop volgen en cocktails maken past redelijk in mijn straatje. Uiteindelijk heb ik door al deze nieuwe ervaringen mezelf beter weten open te stellen.”

Een positieve terugblik

Momenteel is Floran bezig met de afrondende fase van zijn stage. Hij ondersteunt op dit moment zijn collega’s met alle meewerktaken die er liggen. Daarnaast heeft hij vanuit zijn school al een heel mooi cijfer mogen ontvangen. “Ik kan zeker terugkijken op een geslaagde stage bij AAE. De tijd is ook echt voorbij gevlogen hier. Ik zou AAE dan ook zeker aanraden aan andere studenten als zij op zoek zijn naar een stageplek”.

Wil jij als stagiair bijdragen aan de groei en ontwikkeling van AAE? Neem dan snel contact met ons op via: internship@aaebv.com of bekijk de mogelijkheden op de stage pagina. 

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken