4 januari 2024

Het leven als System Engineer bij AAE is zeer divers, en Ralf Noijen deelt graag zijn ervaringen. In de afgelopen vier jaar heeft hij deelgenomen aan tal van indrukwekkende projecten en heeft hij de Can-Do-cultuur van AAE volledig omarmd. Zelfs in uitdagende momenten bleef Ralf vastberaden. Hier is zijn verhaal.

“Als System Engineer ben je met allerlei verschillende aspecten bezig, en de functie kan verschillen per bedrijf. Bij AAE houd je je vooral bezig met het overzien van de technische complexiteit van een systeem. Daarnaast draag je de verantwoordelijkheid om alle onderdelen en processen bij de juiste mensen te plaatsen, rekening houdend met de wensen en soms eisen van de klant. Het is een uitdagende rol waarin je veel te maken krijgt met diverse aspecten binnen een project.” Zegt Ralf met een aanstekelijke dosis enthousiasme.

Al snel gaat Ralf over naar een specifiek project waar hij aan heeft gewerkt. “Ongeveer drie jaar geleden kwam een klant naar ons met een concept dat nog niet volledig was uitgewerkt. Ze hadden een ruw idee, maar het moest nog concreet worden. Ze wilden dat AAE hen zou helpen om dit idee vanaf de basis uit te werken. Het plan was om een bepaalde module die vastzat in een machine te vervangen door een vervangbare module.”

Technologische grenzen opzoeken

En daar begon de uitdaging voor Ralf. “We hadden te maken met veel variabelen, van technische aspecten tot aan een beoogde kostprijs gewenst door de klant. Al deze elementen werden meegenomen in de projectvereisten. Daarnaast hebben we haalbaarheidsstudies uitgevoerd en zijn we vervolgens overgegaan naar het ontwerpproces. We hebben tal van experimenten uitgevoerd, concepten ontwikkeld en alles uitgewerkt om tot een solide ontwerp te komen.”

Ralf voegt toe: “Het betrokken zijn bij al deze fasen vind ik juist interessant. De module die we moesten ontwikkelen, moest onder uiteenlopende omstandigheden functioneren, waaronder extreme druk, chemische processen, elektrische belasting en meer. Onder al die omstandigheden moest de module blijven functioneren voor de klant. Op dat moment ben je echt bezig met het opzoeken en verleggen van technologische grenzen, zoals we dat graag doen bij AAE.”

Verleggen van persoonlijke grenzen

Ralf verlegt niet alleen technologische grenzen, maar ook op het gebied van gezondheid heeft hij stappen gezet, samen met AAE. “Ik vind sporten leuk, vooral als er een uitdaging aan verbonden is. Zo heb ik deelgenomen aan de halve marathon van Eindhoven. Maar de uitdaging die ik aanging tijdens de Stelvio for Life Challenge met AAE, was toch wel de grootste uitdaging. Ik had me ingeschreven voor de XL-versie met de fiets. Ik had er vertrouwen in, maar de maaltijd van de avond ervoor lag zo zwaar op mijn maag dat ik moeite had om vooruit te komen. Het voelde alsof ik een steen met me meesleepte; ik had echt nul energie.”

Ralf gaf niet op: “Ik wilde het voltooien, dat moest van mezelf. Ik was bezig mijn persoonlijke grenzen te verleggen. Toen ik in de buurt van de eindstreep kwam, stuurde ik een bericht naar iedereen dat ik aan de laatste afdaling begon. Bij aankomst stonden mijn collega's klaar en applaudisseerden ze terwijl ik over de finish kwam. Ik werd ontvangen met een soort erehaag; het was fantastisch. Echt geweldig. Sommige collega's noemen me nu zelfs een 'legende'," sluit Ralf af met een brede glimlach op zijn gezicht.

Wil jij nu ook je grenzen verleggen? Doe dat dan bij AAE. Bekijk alle AAE vacatures nu.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken