7 december 2023

Na verschillende afdelingen te hebben gehad wist Niels het zeker. Zijn passie ligt bij het oplossen van technische vraagstukken met betrekking tot machines. Ontdek hier het verhaal van Niels over zijn reis en ontwikkeling binnen AAE.

‘’Ik ben met AAE in contact gekomen door middel van een open dag van het ROC ter AA en vanaf het eerste moment was er al een goede klik. Daarom ben ik naast mijn opleiding begonnen als vakantiewerker binnen AAE en heb ik ook mijn stage hier volbracht. Zo heb ik eigenlijk op iedere afdeling wel een keer meegekeken en van alles een beetje geproefd.’’

De weg naar succes
Niels is momenteel actief als Service Engineer en heeft hard gewerkt om tot deze positie te komen. Zo is hij naast zijn werk bij AAE nog een opleiding Technische Bedrijfskunde HBO gaan volgen. ‘’Iedere donderdag moest ik tot 10 uur ‘s avonds nog naar school toe, dat was echt hard werken’’ zegt Niels met een lach.

Eén van de opdrachten die Niels heeft uitgevoerd voor zijn opleiding had betrekking tot het merk Grauel, wat onderdeel is van AAE. ‘’Grauel zat op dat moment nog deels in Berlijn, maar we gingen toen Grauel naar Helmond halen. Daarbij heb ik kunnen helpen om onder andere het ERP-systeem in te richten maar ook het inrichten van de werkplaats heb ik kunnen gebruiken voor mijn opdracht. Het was een gaaf en zwaar project.’’ ,zegt Niels trots.

Niels blikt terug op het project en legt dan ook gemakkelijk de link met de cultuurwaarden van AAE: Ambitious, Can-do, Human en Together. ‘’Als ik naar dit project kijk is er niet één cultuurwaarde aan te koppelen. Je merkt bij een flinke klus als deze echt goed dat alle waardes naar voren komen. Vooral wanneer de deadline nadert merk je dat je samen met het team allemaal in de juiste richting vaart en dat we zo tot goede oplossingen komen.’’

Nu is Niels actief als service engineer en haalt zijn energie uit het helpen van klanten. Dit doet Niels niet alleen, maar met een team van 4 Service Engineers. Samen kunnen zij klantvragen zo snel mogelijk oppakken. Niels reist de hele wereld over om in verschillende landen te werken aan de machines van AAE die bij klanten staan. ‘’Het contact onderhouden met de klant is van groot belang. Vooral omdat we alleen samen tot de juiste oplossing kunnen komen.’’

Tevredenheid en Ambitie
Ondanks dat Niels zeer tevreden is met zijn huidige rol binnen AAE om projecten te managen binnen Service, besteed hij veel aandacht aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Zo heeft hij de ambitie om vaker projectmanager te worden in grote projecten.

Daarnaast wil Niels zijn unieke verhaal ook overbrengen op de jongere generatie. Hij is vanuit AAE dan ook vaak betrokken bij activiteiten rondom Techniekpromotie, zoals het Dutch Technology Festival. "Ik vind het leuk om jongeren enthousiast te maken voor techniek. Het gaat me goed af omdat ik zelf ook enthousiast ben over techniek. Dat helpt zeker in het goed overbrengen van een verhaal."

In alles wat Niels doet, schijnt zijn enthousiasme voor techniek door. Hierdoor is hij niet alleen een waardevolle kracht voor AAE, maar ook een inspiratiebron voor iedereen die streeft naar persoonlijke groei binnen de technische sector

Heeft dit verhaal jou geïnspireerd? Bekijk dan snel onze vacatures en wie weet werk jij straks samen met Niels bij AAE in Helmond. 

 

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken