22 november 2023

Als junior met beginnende ervaring uitdagingen en klanten durven trotseren; Jeroen deed het! Jeroen, nu Production Engineer bij AAE, deelt zijn reis van 13 jaar vol vrijheid, verantwoordelijkheid en groei.  

‘’Terugkijkend op die 13 jaar heb ik het erg positief ervaren. Ik heb altijd mijn draai kunnen vinden in zowel de dingen die ik leuk vond en zaken die er nou eenmaal bij horen. Ik ben op de afdeling Engineering gestart als Mechanical Engineer. Wat voor mij betekende dat ik voor een hightech klant van AAE ging werken. Binnen deze functie was ik niet bezig met machines ontwerpen, maar was ik voornamelijk bezig met de productieprocessen inrichten.’’   

In 13 jaar heeft Jeroen een schat aan ervaring opgedaan bij AAE. Zo heeft Jeroen zijn kans gepakt als projectleider om te ontdekken of dat iets voor hem was. Door te ontdekken is Jeroen er in de afgelopen jaren achter gekomen waar zijn ambities liggen, maar ook waar hij afscheid van moest nemen. “Als projectleider vond ik de afstand met mijn collega's binnen AAE te groot, ik was voornamelijk gefocust op onze klant. Daarnaast bracht ik meer tijd door in een spreekkamer, dan tussen onze maakprocessen. Hierdoor verloor ik de techniek uit het oog en daar voelde ik me niet comfortabel bij.” En juist in die techniek is waar Jeroen zijn hart ligt. 

Verbondenheid en vernieuwing  
In al die jaren bij AAE hebben er uiteraard veel veranderingen plaatsgevonden voor Jeroen. Een van de grootste veranderingen ontstond toen AAE de tweede locatie opende. Juist omdat Jeroen altijd graag een rondje op de vloer maakte, om van alle projecten op de hoogte te blijven. “Dat is nou eenmaal veel minder geworden, het overal aan kunnen haken is gewoon lastiger geworden. Ook door die uitbreiding.”, voegt Jeroen toe. 

Desondanks heeft Jeroen een manier gevonden om die belangrijke connectie met zijn collega’s te bewaren. Zo werkt hij samen met verschillende afdelingen aan een project. Hier komt de factor ‘human’ heel mooi naar voren, één van de vier pilaren binnen onze unieke bedrijfscultuur. En juist dat menselijke is voor Jeroen zo ontzettend belangrijk. “Ik houd me bezig met data, maak analyses en probeer op basis hiervan dingen te verklaren. In die zoektocht ga ik het gesprek aan met bijvoorbeeld een Milling Specialist over welke opspanningen gebruikt zijn of bepaal ik samen met een Metrology Specialist welke meetstrategie benodigd is. Zo ben je samen in staat om de meest complexe problemen te vereenvoudigen en op te lossen!’’, deelt Jeroen met een brede glimlach op zijn gezicht.  

Even terug naar waar het allemaal begonnen is. Je gelooft het niet, maar Jeroen is destijds bij AAE terecht gekomen in het kader van zijn afstuderen. Tijdens zijn opdracht "het ontwerpen van een flexibele assemblagelijn" kwam hij ook in aanraking met de verspaningsafdeling. Jeroen kwam er al vrij snel achter dat hij hier zijn passie had ontdekt. En dat heeft hij goed gezien! Want nu, zo’n 13 jaar verder, haalt Jeroen nog steeds voldoening en uitdaging uit zijn werk. “AAE zet de stip ergens neer, en wij krijgen zelf de vrijheid om daar naartoe te groeien op een manier die bij ons past. Dit maakt dat ik mezelf soms afvraag hoe we dit nu weer gaan oplossen, maar die puzzel zorgt juist voor de nodige dynamiek!”, aldus Jeroen.  

Vrijheid en verantwoordelijkheid en groei 
Jeroen omschrijft zijn jaren bij AAE heel duidelijk; “Een hoge mate van verantwoordelijkheid die hand in hand gaat met vrijheid en de mogelijkheid om door te groeien in je carrière.” Volgens Jeroen zijn er meer dan genoeg kansen. Hij neemt natuurlijk zelf de initiatieven, maar AAE denkt ook mee in mogelijkheden. “Wat ik zelf ervaar bij AAE is dat mensen soms een zetje in de goede richting krijgen. Ik heb zelf bijvoorbeeld nooit uitgesproken dat ik projectleider wilde worden destijds, maar omdat AAE meekijkt en denkt is die rol toch voor mij tot stand gekomen!” 

Heeft dit verhaal jou geïnspireerd? Bekijk dan snel onze vacatures en wie weet werk jij straks samen met Jeroen bij AAE in Helmond. 

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken