Doorzettingsvermogen, uitdagingen en gas erop. Het unieke verhaal van Joy.

26 oktober 2023

Slechts drie weken nadat Joy bij AAE was begonnen, kreeg hij een opwindend aanbod om deel te nemen aan een van de grootste projecten binnen AAE. Vol ambitie en vastberadenheid accepteerde hij deze uitdaging en ging vol enthousiasme aan de slag. Uiteindelijk groeide het project uit tot een immense onderneming waarbij Joy en andere collega’s in het project van alle kanten werd uitgedaagd. Lees hier zijn verhaal

"Ik herinner het me nog goed," vertelt Joy, "Mark Gilsing, Procurement Manager, kwam naar me toe en vertelde dat AAE bezig was met de voorbereiding van een grootschalig project. Hoewel het project nog in de kinderschoenen stond, was de boodschap duidelijk: het zou groots, ambitieus en uitzonderlijk worden. Ik was net begonnen bij AAE en stond open voor nieuwe uitdagingen, vooral in mijn rol binnen inkoop." Joy vult vervolgens aan: "Aanvankelijk werd verwacht dat het project ongeveer 25% van mijn tijd in beslag zou nemen, maar al snel bleek dat het veel meer zou worden. Het project was complexer, groter en uitdagender dan aanvankelijk gedacht."

Maar dat weerhield Joy er niet van om vastberaden te blijven. "Het was een uitdagende periode voor mij, dat kan ik eerlijk zeggen. Alles was nieuw voor Joy; de werkwijze van de klant, de processen, de mensen, en AAE zelf. Er waren momenten waarop ik me afvroeg: waar ben ik aan begonnen?" lacht Joy. "Ondanks de uitdagingen heb ik nooit overwogen om op te geven. Ik zie mezelf soms als een pitbull; als ik me in een project vastbijt, laat ik niet meer los. Ik ben vastbesloten om het tot een goed einde te brengen."

Omslag in het project
Met alle nieuwe materie, processen, werkmethoden en communicatie met de klant was het project een behoorlijke uitdaging. Niet alleen voor Joy, maar ook voor AAE in het algemeen. Maar na verloop van tijd volgde een positieve ommekeer in het project. "Na een tijdje besloten we dat er veranderingen nodig waren. De klant en AAE gingen samen om tafel en legden alles transparant op tafel." Dit moment markeerde een keerpunt in het project. "Er werd besloten om een grote groep medewerkers van de klant naar AAE te halen om deel te nemen aan het project. Dit leidde tot een positieve wending van 180 graden in het project. Als inkoper heb je te maken met een soort driehoeksverhouding tussen AAE, de klant en de leverancier. Door deze nieuwe manier van samenwerken verliep alles aanzienlijk vlotter, en mijn rol als tactisch inkoper werd veel eenvoudiger.”

Ondertussen is Joy doorgegroeit tot strategisch inkoper en kijk hij met trots terug naar dit project: "Ik kan met overtuiging zeggen dat het project succesvol is afgerond. Er gebeuren altijd wel dingen, zelf nu nog, maar het is nu veel gestructureerder en procesmatiger. Hierdoor kunnen we de kwaliteit leveren waar zowel wij als de klant tevreden mee zijn. Natuurlijk maken wij af en toe fouten, dat hoort bij het werk, maar deze zijn nu op een niveau waar iedereen tevreden mee is."

Steun van collega's
Als Joy terugkijkt op zijn eerste jaren bij AAE, is er één constante factor die zijn succes heeft ondersteund: zijn collega's. "De steun die ik vanuit AAE heb gekregen, heeft me altijd gemotiveerd. In deze organisatie is zoveel kennis beschikbaar waarop je kunt terugvallen, waardoor je nooit het gevoel hebt er alleen voor te staan. Het is geruststellend om die ondersteuning en het begrip van je collega's te hebben op momenten dat je het nodig hebt."

Wil jij net zoals Joy een uitdagende baan hebben? Bekijk dan snel onze vacatures!

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken