Navigeren door technische complexiteit: Een sprong in het diepe voor Maikel

29 september 2023

Na veertien jaar onder auto's te hebben gelegen, was het tijd voor Maikel van den Dungen om een nieuwe weg in te slaan, maar wel binnen de techniek. Hij ruilde motorblokken, banden en claxons in voor lasers, optica en precisietechnologie. Het was een sprong in het diepe, een duik in een wereld die hem volkomen onbekend was. Maar bij AAE ontdekte Maikel niet alleen nieuwe technologieën; hij vond er ook een team en een klant waarmee hij een buitengewone band zou smeden. Dit is het verhaal van Maikel.

“In het begin had ik eerlijk gezegd wel mijn twijfels: waar ben ik aan begonnen? Alles was nieuw en ik had geen idee van de technieken waarmee ik zou gaan werken. De klant waarvoor ik aan de slag ging, hanteerde zulke complexe technologieën dat het in eerste instantie overweldigend was. Gelukkig kwam ik in een goed team terecht, waar collega’s mij ondersteunden en waar ik ontzettend veel van heb geleerd. Samen bouw je echt iets op, en door nauw samen te werken, leer je snel elkaars expertise kennen en benutten.”

Het inzetten van die expertise was cruciaal bij de klant waar Maikel aan werkte. “De klant was een startup, en dat merkte je in alles. Dat is geen probleem, maar het betekende wel dat er nog veel moest worden geregeld. Het zijn complexe machines en niet alles was tot in detail uitgewerkt. Daarnaast was er veel afstemming nodig met de klant, omdat zij vooral een theoretische benadering hadden, terwijl wij bij AAE de praktische kant moesten regelen. Samen met je team werk je dan aan het overwinnen van deze obstakels, en dat maakt het leuk; je bent je eigen grenzen aan het verleggen. Het is soms uitdagend, maar keer op keer komen we er samen wel uit. Gewoon gas erop en gaan!”

De grens tussen klant en collega vervaagt
Het samenbrengen van theorie en praktijk vereist intensieve samenwerking, wat leidt tot een bijzondere band. “In de afgelopen 4,5 jaar hebben we zo nauw samengewerkt met de klant dat ze niet meer voelen als een klant, maar als collega’s. Je weet dat het de klant is, maar het voelt niet zo.” Het gaat zelfs verder dan dat, zegt Maikel: “De klant werkt zelfs bij ons op locatie, doet mee aan de kerstborrels en er worden gezamenlijke uitjes georganiseerd. Onlangs werden we, na het behalen van een belangrijke mijlpaal, zelfs uitgenodigd om naar Amsterdam te komen. We maakten een tochtje over de grachten, genoten van een drankje en pizza. Dat geeft waardering voor ons werk.”

Het creëren van zo'n band is niet vanzelfsprekend; het vergt inspanning en vertrouwen. “Je moet vertrouwen hebben in de mensen waarmee je werkt, inclusief de klant waarmee je werkt. En de klant waar ik mee werk, heeft vertrouwen in AAE om met eigen technische oplossingen te komen. Er zijn momenten geweest waarop de klant niet had verwacht dat AAE bepaalde deadlines zou halen vanwege last-minute grote wijzigingen, maar we hebben het toch voor elkaar gekregen. Op dat soort momenten laat je zien wat je waard bent en dit wordt ook gewaardeerd vanuit de klant; op die manier creëer je vertrouwen.”

Net zoals Maikel ook impact maken bij klanten? Bekijk dan snel onze vacatures.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken