Pionieren, zelfontwikkeling en een marketing team bouwen. Joris doet het.

26 september 2023

Het verhaal van marketeer Joris van den Wildenberg is een indrukwekkend voorbeeld van pionieren, zelfontwikkeling en het vinden van werkgeluk. Vijf jaar geleden begon hij aan het avontuur van het opzetten van de marketingafdeling van AAE, direct vanuit zijn opleiding. Inmiddels is hij een onmisbaar onderdeel van het marketingteam. Dit is zijn verhaal.

"Samen met Manon Pijnenburg was het onze taak om de marketingafdeling van AAE op te zetten," zegt Joris. "Marketing was er altijd al, maar Manon deed dit naast haar functie als HR Manager. Door mijn komst, en de beslissing van Manon om zichzelf volledig op marketing te focussen, was er ineens een marketingafdeling. Omdat wij vanaf nul begonnen, wisten wij dat we moesten pionieren. Zowel intern als extern."

“Een van hun belangrijkste focuspunten was social media. De tijd waarin AAE sporadische berichten online plaatste, moest stoppen. Het werd tijd voor een strategische aanpak en de kracht van social media in te zetten. Vanuit daar konden wij, Manon en ik, heel organisch doorbouwen en uitbreiden."

Het beste uit jezelf en je team halen
Het werk dat Manon en Joris hebben gedaan, heeft geen windeieren gelegd. Vijf jaar later is het marketingteam gegroeid tot acht medewerkers, met elk hun eigen expertise. In Helmond is het kleine kantoortje dan ook vervangen voor een ruimte met plek voor acht collega marketeers. “Voor mij is het een van de belangrijkste aspecten dat men zichzelf mag en kan zijn én dat wij binnen AAE mensen in hun waarde laten. Dat krijg je voor elkaar door je te verdiepen in de collega’s waarmee je werkt. Af en toe een grapje met collega’s, maar ook een diepgaand gesprek op zijn tijd. Daardoor bouw je iets sterks samen op, en ga je ook volledig voor elkaar op de momenten dat dit nodig is."

Door samen iets sterks op te bouwen, kan je ook ambitieuze resultaten leveren. Iets wat hoog in het vaandel staat bij Joris. "Ik wil het beste voor AAE en hierin ga ik voor de volle 100%," benadrukt Joris. "Alles moet kloppen, tot in detail. In die laatste 5% maak je het verschil en op die manier kan ik impact maken. Misschien is het perfectionistisch, maar ik voel dat het binnen AAE gewaardeerd wordt en dat mijn werk niet op een grote hoop beland. Dat maakt mij gelukkig.”

Persoonlijke groei
Niet alleen het marketingteam bij AAE groeit, maar op persoonlijk vlak boekt Joris nog steeds aanzienlijke vooruitgang. "Mijn grootste voldoening haal ik uit creatief bezig zijn en het zelfstandig uitwerken van projecten, van A tot Z. Maar hierin sta ik soms voor een innerlijk dilemma: ik wil alles aanpakken, maar mijn streven naar perfectie maakt dat ik alles ook tot in de kleinste details wil perfectioneren. De juiste balans tussen deze aspecten vinden blijft een uitdaging waar ik aan werk. Hier word ik ook enthousiast van. Mijn persoonlijke ontwikkeling staat niet stil, en ondanks de soms lastige afweging tussen veelzijdigheid en perfectie, haal ik veel geluk uit mijn werk.”

Net zoals Joris werken bij AAE in Helmond? Bekijk dan snel onze vacatures.

Staat jouw ideale vacature er nu niet tussen?

Maak een jobalert aan en ontvang een melding per mail
wanneer er nieuwe vacatures zijn!

Jobalert aanmaken